TunturilomatUnohtumattomia muistoja Rukalta!

picture

Tunturilomat RukallaMökkikylä ihan Rukan vieressä

Tunturilomat vuokraa lomamökkejä Kuusamon Rukalla. Tunturilomien kahden paritalon kokonaisuus on Rukan rinteiden välittömässä läheisyydessä ja kaikista huoneistoista avautuvat upeat näkymät Rukan rinteille. Talvisin murtomaahiihtoladulle pääsee suoraan mökiltä ja kesäisin pääset narraamaan kaloja venerannastamme. Monet luontopolut ja retkimahdollisuudet kutsuvat tutustumaan Rukan uskomattomaan luontoon. 

Kiitos! Olimme lomailuun Tunturilomilla todella tyytyväisiä. T. Jaana

Tunturilomien kaikki mökit ovat tunnelmallisia ja hyvin varusteltuja. Tunturilomien mökit on nimetty Tunturipöllöiksi jotka tarun mukaan auttavat pulaan joutuneita matkaajia. 


Tunturilomilla vietät mukavan loman - tervetuloa !

 


 

Ruka - loma vailla vertaa.Rukalla on paljon tekemistä

Ruka koostuu neljästä eri huipusta, joiden mukaan Rukan rinnealueet on myös osittain nimetty: Pessari, Saarua, Ruka (Eturinteet ja Vuosseli) ja Masto. Maston alueella on kaksi ympärivuotista monikäyttöreittiä: esteetön reitti/pakkaslatu ja Juhannuskallion reitti/lumikenkäreitti. Näiden reittien aloituspisteeseen pääsee autolla ympäri vuoden. Muutoin Rukan huipulle pääsee talvisin hisseillä vain voimassa olevalla hissilipulla lasketellen tai lautaillen.

Rukan reitit

Kesäisin Rukan alueelta löytyy runsaasti merkattuja lähireittejä: Rukan ympärysreitti sekä Rukatunturin, Salmilamminkylän, Valkeisenvaaran, Kalliolammen ja Kivilammen reitit. Rukatunturin reittiä lukuun ottamatta nämä reitit toimivat talvisin latuina. Rukan huipulle pääsee kesä-syyskuussa maisemahissillä, ja rinteitä voi tulla alaspäin joko kävellen tai kesäkelkkaradalla. 

Julma Ölkky

Kuusamon eteläosassa sijaitseva Julma Ölkky on yksi Suomen suurimmista ja ainutlaatuisimmista kanjonijärvistä. Ölkky on vanhaa lapinkieltä ja tarkoittaa rotkoa. Kanjoni on 3 km pitkä ja kanjonin seinämät paikoin yli 50 m korkeat, syvyyttä järvessä on myös lähes 50 m. Lähellä järven pohjoispäätä itärannalla on holvimainen kalliohalkeama, Pirunkirkko, jota tarinan mukaan paholainen on pitänyt majapaikkanaan. Järven itäisellä jyrkänteellä on useita puroja, joista erästä kutsutaan Sateenkaarilähteeksi veden aiheuttaman värileikin takia. 

Järven itärannan kalliopahdassa on Ölkyn kivikautinen kalliomaalaus. Se on pohjoisin Suomesta löydetty kalliomaalaus, ja siinä on paljon erikoisia piirteitä eteläisempiin maalauksiin verrattuna, mm. kolmiomaiset ihmiskasvot ja tikkumaiset hirvipiirrokset. Julmaa Ölkkyä pääsee ihailemaan järviristeilyillä kesä-elokuussa sekä Ölökyn ähkäsy -reitillä. 

 


 

LUONTONÄHTÄVYYDET Oulangan kansallispuisto sekä monet muut maisemallisesti hienot kohteet ympäri Kuusamoa kutsuvat retkeilemään ympäri vuoden.

Jylhät metsät, vuolaat kosket ja kirkasvetiset järvet kutsuvat nauttimaan luonnosta mahtavimmillaan. Jääkauden sulamisvesien muovaamat kurut, kanjoni, rotkolaaksot ja jokiuomat ovat patikoijan ja seikkailijan kohde. Kuusamo on Lapin eteläpuolella ainoa seutu, jonka maanpinnan vaihtelut ovat yli 200 metriä. Yli 300 metrin korkeuteen yltäviä lakia on parikymmentä ja lähes 500 metriin kohoavia tuntureita ovat Valtavaara, Iivaara, Rukatunturi, Konttainen, Kuntivaara ja Pyhävaara.

Rukan rinteet


Rukan rinteet näkyvät upeasti mökille. Rukalle mökiltä on ainoastaan neljän kilometrin matka.

Grillausmahdollisuus


Mökin piha-alueelta löytyy grillausmahdollisuus. Piristä lomaasi grillaamalla!

Murtomaahiihto


Mökin pihapiiristä lähtee murtomaahiihtoladut.

Kalastus


Mökiltä lähtee polku kirkasvetisen Iso-Vesakn rannalle. Kalainen ja kirkasvetinen Iso-Veska saattaa antaa antejaan viekkaalle kalamiehelle! Muista kalastusluvat!